top of page
Søk
  • Forfatterens bildehege26

Plantefargekurs i 2022

I år fikk jeg lagt ut vårens og forsommerens kurs allerede i januar! Det ble 6 forskjellige kurs, hvorav to er nye av året.Indigokurs

Indigofarging gjort enkelt: Jeg hadde fire indigokurs av denne typen i fjor, fordi jeg syntes at flest mulig av de som lengtet, skulle få lært seg indigofarging lett som en plett! Og det fikk de! I år har jeg bare ett slikt kurs, rett og slett fordi jeg har så mye annet jeg vil lære bort!

Heldigvis er det et par kurs som likner!

Begge de to nye kursene handler om indigofarging! Indigofarging med organiske kyper er for deg som vil farge mest mulig naturlig (og ja, banan er et av de organiske hjelpemidlene vi kan bruke!). Vi lager svære kyper og steller dem slik at vi lærer å vedlikeholde dem også. Det er nemlig noe av det som skiller seg ut, organiskke kyper er som kjæledyr som man må ta vare på. Da kan de vare veldig lenge! Indigofarging med shibori er en variant av indigofarging gjort enkelt. Men her skal vi brette stoffer og tekstiler for å få frem vakre mønster. Vi skal ikke farge garn, så selv om håndlaget er forskjellig ved stoffarging, så er selve indigofargingen forøvrig helt lik.To delt kurs

I fjor lanserte jeg et todelt kurs med tett oppfølging hjemme, i ukene i mellom de to delene. Det er et utrolig bra konsept for den som vil lære MYE og har lyst til å virkelig slippe løs fargeren i seg! Her er målet å lære bort teknikker som vi bruker for å lokke frem flere farger ut av fargeemnene, slik at man får et stort utvalg av både teknikker å bruke, og farger man kan lage. Siden vi har god tid i mellom kursene er det mulig å lære seg veldig mange teknikker, hvis man har tid og lyst til å farge og "gjøre lekser" hjemme, samtidig som man får tid til å "summe seg" og reflektere over prosessene!Helgekurs

hvert år har jeg ett helgekurs, der man kan kose seg over flere dager. Vi begynner på fredags ettermiddag og fortsetter ut søndagen. Vi skal gå gjennom hele skalaen, men det er lov å farge slik man selv vil ut fra det vi lærer. Her farges det mye garn, og vi har god tid til å nyte fargegleden. Dette er kurset med mest ro og tid til å nyte fargeopplevelsen!


20 farger på en dag

Dette er kurset som jeg pleier å kalle "nesten et helgekurs på en dag"! Dette er med andre ord en intens fargedag, der målet er at dere skal lære forskjellige teknikker for å få frem flere farger, slik at dere kan bruke det dere lærer hjemme. Alle får en fargesirkel som kan brukes som inspirasjon og fasit for videre farging senere! Dette er kurset for deg som liker høy aktivitet og som synes det er fint å være godsliten etterpå!

Hva er så spesielt med kursene hos Skogens Gull?

fb-gruppe Alle kursdeltagere får tilgang til en fb-gruppe, der informasjon deles. Der kan man også stille spørsmål innenfor kurskonseptet og dele skrytebilder av det man farger. Noen av kursgruppene fra tidligere år har aktive medlemmer og er høyst levende den dag i dag! Bare seks stykker Det er få kursdeltagere! Dette gir god plass til alle, både fysisk og læringsmessig. Det er ofte også lettere å bli kjent i små grupper og det føles lettere å stille spørsmål.

Erfaring og kunnskap Jeg har masse erfaring både med plantefarging og læring, og jeg deler gjerne kunnskapen min. Målet mitt er at kursdeltagere skal få både en god opplevelse og masse læring når de er på kurs her. Siden folk er forskjellige bruker jeg mye tid på å tenke ut forskjellige kurs, for jeg unner alle å få del av den gleden det er å lokke frem farger rett fra naturen!


Early bird

Jeg har alltid early bird på kursene mine første måneden. I år la jeg ut kursene i januar, men har forlenget earlybird perioden ut hele februar! Den er på hele 10 % på priser (som er de samme som før pandemien!), så her er det litt penger å spare! NB! hvis du har kjøpt kurs men ikke fikk til å legge inn early bird, så har jeg uansett oversikten, så dette ordner vi!


Velkommen skal du være!"Colors are the smiles of nature ..."

66 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page