top of page
om meg

Noe av det fineste jeg vet er å være i naturen, særlig når jeg kan ta  med meg noe hjem, enten det bare er gode naturopplevelser  eller planter, sopp og bær. Naturen deler så gavemildt av sine skatter med den som ser og har sansene åpne.

Mange av skattene jeg finner blir foredlet til nye produkter i en eller annen form og navnet på

plantefargeriet mitt fikk navnet Skogens Gull.

 

De vakre fargene man får ved å farge med det naturen byr på, har en helt annen harmoni og glød enn de kjemiske fargene vi er så vant til i dag, Ikke så rart at mange trekkes mot plantefarget garn med henførte sukk.  Den langsomme og omstendelige fargeprosessen bygger så mye magi inn i hver enkelt hespe, at de fleste som ser på garnet blir som fortryllet! 

Denne nærheten til naturen, fargingen og sluttproduktet står i sterk kontrast til den raske forbrukskulturen som vår tid er så preget av. Vi trenger noe annet nå, noe som ikke ødelegger jorda vår, men som gir oss tid og ro til å nyte alt det vakre som er så lett tilgjengelig fra naturens side.


Den første spira til min egen plantefargerkariere kom fra min egen farmor som var en dyktig håndverker på mange plan. Hun plantefarget til både billedvev og strikketøy og hadde jeg sjansen så fulgte jeg mer enn gjerne med på prosessen. Det er helt uimotståelig for både unge og gamle å se på trylleriet som oppstår når en fargeløs hespe legges i gryta og deretter tas opp igjen med til dels uventede farger!

Nå har jeg holdt på med plantefarging selv i mange år, og er evig takknemlig over at jeg så tidlig fikk denne gaven som det er å kunne se på plantene og drømme om farger og former. Jeg skriver, tenker og farger daglig, gjennom alle årstidene, selv om den varme årstiden er høysesong.

På Instagram er jeg Gullhespa og legger ofte ut bilder der. Mer utdypende informasjon og blogginnlegg kan du finne på Skogensgull.com 

Med ønske om en fargerik og god opplevelse!

bottom of page