top of page
Krypp.veg.gul.jpg

Vegetabilske fibre

Krymp.veg20190620_112142 (1).jpg

Farging på
Vegetabilske fibre

lin, bomull, hamp, nesle...

Dette kurset er et vegetabilsk plantefargekurs, der man farger på fibre som lin, bomull (og andre fibre som er laget av planter)
Dette krever andre og mer omstendelige prosesser enn ved farging av fibre fra dyreriket som ull og silke.
Farging av vegetabilske fibre er ofte ansett som vanskelig, men på kurset vil du lære de viktigste prosessene som gjør det enkelt å farge dype og holdbare farger. 


Det er ikke en stram tidsplan denne uken, men kurslærers fargeplan ligger i bunnen, slik at kursdeltager får kunnskap om å bruke de forskjellige fargeemnene og teknikkene.

Dette er et prosessorientert kurs, slik at du virkelig får teknikken inn i fingrene, og slipper å lete i enkeltoppskrifter som må følges slavisk. Utover det har kursdeltager mulighet til å ta mange egne valg med tanke på både prosesser og farger som er ønsket utfra det som blir undervist.

 

Man kan farge på både garn og tekstiler, ut fra egne ønsker

Dette kurset vil være et kjempesprang for den vanlige fargeren, og passer også for deg som ikke har farget før.

Krymp.veg.20190620_132621 (1).jpg
IMG_20200730_181853_864.jpg

Hege Dagestad

kurslæreren som gjør plantefarging enkelt

Jeg ,har holdt utallige plantefargekurs gjennom mange år, både endagskurs og miniuke, for alt fra en person til 20 stk. av gangen. I tillegg arrangerer jeg egne indigokurs og omfattende soppfargekurs.

Målet mitt er alltid å gi kursdeltagere selvtillit og masse fargeglede

***.

Det legges mye arbeid i å gjøre prosessene vi fargere bruker så lettforståelige som mulig, og så langt mulig planlegges det en hensiktsmessig bruk av fargedagen vår, slik at du kan ta med deg en god porsjon kunnskap hjem.

Har du drømt om å lære masse plantefarging på kort tid, så ønsker jeg deg hjertelig velkommen til en fantastisk fargeopplevelse!

Foto Hege.jpg
Garnmagi_omslag_c875b584-12f6-43ed-903e-

Forfatteren

av boken GARNMAGI med plantefarging

Hege Dagestad er forfatteren
bak boken GARNMAGI med plantefarging som hun laget i samarbeid med fotograf Kari Hestnes.

 

Hovedmålet med boken er å gi alle som lengter trygghet til å starte med plantefarging og glede seg over naturen og fargingens vidunderlige verden. Den er vakkert illustrert med nydelige bilder, for plantefarging handler mye om gode sanseopplevelser og er en visuell nytelse.
 

Boken inneholder tydelige forklaringer og oversikter over hva man trenger for å plantefarge.

Den er delt inn i en grunnleggende del og deretter en del med årstidenes variasjoner og til slutt en del med diverse fargerelaterte smakebiter

***

Boken kom ut i 2018 og er oversatt til to språk.

bottom of page