top of page
Søk
  • Forfatterens bildehege26

Varme føtter og varme hjerter julen 2021

Adventskalender

I år tenkte jeg å lage en spesiell "adventskalender". Vi har kommet oss gjennom nesten to år med unntaktstilstand, og den er ikke helt over enda. Men likevel, nå er det jul og det er på tide å finne frem den gode følelsen. Og hva er den gode julefølelsen? Når det gjelder gaver så er det jo å gi noe som viser at man bryr seg om. Vi lengter etter å vise folk vi er glade i dem, at de betyr noe for oss, at vi kan få påvirke dem med glede, rett og slett. Akkurat det er ikke så lett å få til i vår del av verden, folk er ofte vel forsynt med nyttige og unyttige ting, det er vanskelig å komme på noe de mangler. Så ofte ender det med enda flere gaver, og kanskje dyrere gaver enn du egentlig har råd til. Og under treet blir det kanskje flere gaver enn mottager klarer å glede seg over. Det blir for mye, rett og slett.

Hva gjorde folk før?

Jo, de spikket og strikket, sydde og vevde både nødvendige ting og pynteting til de de hadde kjær i god tid opp mot jul. Det var jo mange som faktisk trengte en ny linskjorte, en ny tresleiv eller noe annet som ble satt pris på. For slike ting blir satt pris på, og i hver tråd og flis så ligger det innebygget kjærlighet fra den som lagde tingen.


Innebygget kjærlighet - ja takk!

I år vil jeg ta det tilbake, jeg vil kjenne på følelsen av å gi en real gave med innebygget kjærlighet, og jeg inviterer deg med. Vi rekker ikke store produkter, men noe lite og veldig nyttig rekker vi fint! Vi starter med sokker, kanskje blir det noe mer i tillegg, men sokker trenger alle (særlig nå for jeg trenger vel ikke minne noen på de ekstreme strømprisene vi har...?) og du kjenner vel igjen følelsen av å ta på deg gode, varme ullsokker? Og er du som meg, så sender jeg en takknemlig tanke til den som strikket sokkene til meg også. Sokker er med andre ord full pott på alle måter!

Hvis du synes det er koselig å ha et prosjekt og liker strikke å sammen med andre, så bli med i facebookgruppen: Varme føtter og varme hjerter julen 2021 og/eller tagg sokker du strikker med #varmeføtter_varmehjerter_julen2021 på Instagram


Kan du ikke strikke sokker, ikke fortvil!

Hvis du kan strikke rett og vrangt, så har jeg tenkt å hjelpe dere som ikke kan sokkestrikk igjennom strikkingen trinn for trinn. Du får første del her og så fyller jeg på med neste trinn når du er ferdig med første del. PS! Det finnes maaaange sokkeoppskrifter, dette er en av dem, enkel og grei, og kanskje en gammel klassiker. Viktigst er det kanskje at den er lett å forstå


Kalendergaver!

Alle som deltar på fb og/eller ig blir med i trekningen av en kalendergave eller flere, både oppskrifter og strikkepakke ligger klare!


Gratis

Sist, men ikke minst for deg som skal ut og handle sokkegarn, det er gratis! I år vil jeg fylle adventstiden min med sokkestrikk sammen med andre som vil gi innebygget kjærlighet! Bli med, da vel! Det er god tid til jul, og prosjektet er lite og håndterbart, og jeg kan love at noen vil bli glade langt utover vinteren over gaven fra deg!
Jeg har alltid en julekalender for Skogens Gull på fb og instagram , for jeg synes det er så morsomt å lage. Mange husker Flåras julefortellinger fra tidligere år, men hun har visst reist til syden...


Sokker med en vri

85 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page