top of page
Søk
 • Forfatterens bildehege26

Håndfarget med plantefarger...

Mange glemmer at det neppe er noen fargeprosesser som er mer håndfarget enn plantefarging! Plantefarging er rett og slett håndbåren kunnskap gjennom årtusener....


Når jeg farger kan jeg bruke mange teknikker, og de fleste tar minst 1 time. Noen ganger lar jeg et trinn stå og godgjøre seg over natt, andre ganger kan prosesser repeteres eller andre kan legges til, frem til jeg oppnår det resultatet jeg vil.


Jeg har laget et par lister, som slett ikke er utfyllende, men som inneholder omtrent det som bør være med på oversiktslister over prosessene ved plantefarging. Når jeg farger garn bruker jeg som regel flere dager fra start til slutt.


Hespene foredles gjennom minst 5 steg

 1. vasking

 2. beising

 3. farging

 4. vasking

 5. tørking


Fargematerialet bearbeides gjennom flere trinn

 1. sanking

 2. tørking

 3. koking

 4. siling

 5. pH-kontroll


Lurer du på hvorfor i all verden jeg ikke forenkler livet og bruker syntetiske farger? Den morsomme kortversjonen er fordi jeg er en tryllekunster! For jeg kan både trylle og er en kunstner! Men dette bunner jo i en dyp respekt for gavene som finnes i naturen. I naturen er det så mye vakkert man kan se med det blotte øyet, og attpåtil er det de vakreste skjulte skatter som jeg kan lokke frem.


Å trylle frem farger fra naturen er rett og slett magisk! Det er en fantastisk følelse å få til dette, og attpåtil er fargene berusende vakre.

Plantefargere leter ikke etter forenkling, vi nyter!

124 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page