top of page
Søk
  • Forfatterens bildehege26

Fargerikt nyttår!

Da har vi nettopp gått inn i nok et nytt år med unntakstilstand. Riktignok er mange vaksinerte både to og tre ganger, men diverse restriksjoner, råd og anbefalinger gjør at vi ikke kan møtes på de måtene vi så gjerne vil, og var vant til før. Min egen familie har hatt "ventekarantene" denne julen, der vi ikke kunne dra på besøk og få besøk, men ingen ble syke og vi fikk til slutt feiret det nye året i godt lag.Hvis vi ser bort fra det underliggende alvoret som fremdeles er tilstede for dem som faktisk blir alvorlig syke, så tror jeg folk flest er lei av å ikke kunne se skikkelig fremover. Det er alltid en heftelse ved det vi ser frem til og kommuniserer til andre, ala "...hvis denne koronaen snart roer seg da...".


Vi må jo ha kurs!

Jeg har hatt to sommersesonger nå, der kurs har blitt planlagt og avholdt under disse spesielle forholdene. Gleden ved å farge og skape noe tror jeg har en legende kraft på alle som prøver, så det har føltes veldig fint å få lov å dele den kunnskapen jeg har innenfor dette feltet i disse to årene, samtidig som vi alle har fått både "fargevitaminer" og "kontaktvitaminer" av hverandre. I den første koronasesongen hadde vi alle hatt omveltende og til dels skremmende opplevelser med denne sykdommen, før vi visste hva dette dreide seg om. Vi var så boblende glade for å se hverandre på kursene, og vi trodde kanskje at dette snart kom til å gå over? Den andre sesongen var vi også glade, men roligere og kanskje en anelse mer slitne av hjemmekontor og planer som måtte avlyses...
Til sommeren blir det nye kurs, kurs tatt ut av "tid og rom", der du kan oppleve noe helt annet, der du kanskje kan finne ditt eget pustehull, som ikke påvirkes av ytre faktorer. Naturen byr på fargemagi, uansett, og jeg gleder meg til å møte mange nye fargere igjen!


Vi må jo strikke!

Vintersesongen på starten av året skal brukes til å produsere ferdig flere strikkeoppskrifter. Plantefargemedaljen har nemlig to sider og begge er gode! Det ene er selve fargingen, den andre siden er å ha så mye fint garn som inspirerer til stadig nye prosjekter.Må vi rydde...?

Dessuten har jeg en mer praktisk sjauejobb foran meg; innredningen av arbeidsstue og showroom for garnet mitt. Det blir i praksis en minibutikk med unike hesper med plantefarget garn der også. Vanligvis selger jeg det fargede garnet mitt kun på enkelte, utvalgte messer, men siden mange etterspør _hvor_ de kan få kjøpt det utover i nettbutikken, blir det nå mulighet til å se med fingra etter avtale!


Vi har jo fargebutikk

Butikken med fargematerialer er allerede bygget opp slik at det er en nettbutikk, men det ble i år også mulighet for å komme innom for å kjøpe eller bare se, etter avtale. Siden jeg driver med mange kreative oppgaver, må altså butikkbesøkene avtales, så jeg kan planlegge dagen, men det er som regel lett å få til. Dette er en mulighet som ble benyttet mye i sommer, særlig av dem som kjørte rundt i Norges land på ferie og reiser, butikken her på Hadeland ligger nemlig veldig sentralt til, så det er lett å stoppe her og få med seg etterlengtet fargemateriale!


Vi har jo enda flere planer!

Selv om juleferien sitter litt i kroppen enda, er det flere spennende planer på blokka, som helst skal realiseres i første kvartal, for plutselig er jeg midt i min travleste tid; sommerhalvåret med plantefarging sent og tidlig! Det gleder jeg meg til!

*Og planene som jeg har skriblet ned? De er hemmelig enn så lenge! Godt fargerikt nyttår!


"Creativity is contagious, pass it on!" Albert Einstein


33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page